30 ÅR PÅ BØLGEN

Gjennom 30 år har det kompromissløse målet hele tiden
vært å gjøre båtlivet enklere og bedre.

Ibizas innovative båter er et resultat av 40 års båtbyggererfaring, og 30 års erfaring med utvikling og produksjon av Norges største landstedbåtsuksesser. Ibizas kjerneverdier er funksjonelt design, gode sjøegenskaper, robusthet og styrke. Et godt møte mellom båt og sjø er selve grunnlaget for en god båtopplevelse.

 

30 ÅRS OPTIMALISERING

Ibiza står for soliditet, kvalitet og ytelse, og er laget for å tåle slag, salt, sand, vann og sol.

Dette er forenlig med en fornuftig tilnærming til miljøspørsmål:

  • Båtene er utviklet og produsert for å vare mange år, og det gir en høy annenhåndsverdi.
  • Lav eller ingen planingsterskel krever mindre energi for å flytte skroget gjennom vannet.
  • Moderne utenbordsmotorer har lav vekt og lavt utslipp i forhold til effekt. I snitt av 100 gangtimer på en stor utenbordsmotor er rundt 80 kjørt under 7 knop.
 
30 SIKRE ÅR PÅ SJØEN

Et lettdrevet skrog kjennetegnes ved lav og myk planingsterskel, lite sprut, myk gange, lite slag og liten våt flate ved toppfart. Et godt skrog skal også fungere ved lave hastigheter og stilleligge.

I en Ibiza-båt kan du bevege deg fritt ombord uten fare for at båten blir ustabil.

Ibiza-båtene har oppnådd en nær ideell balanse mellom en skarp skjærende baug, en V-bunn som sikrer myk og behagelig oppførsel i sjø, og en bredde som gir god stabilitet.

Ibiza-skrogene er drivstofføkonoimiske og tåler pent hastigheter opptil 50 knop.

 

30 ÅRS FERD MOT PERFEKSJON

Ibiza Boats ble etablert av Helge Duus i 1991. Da hadde han allerede mange år i båtbransjen. Ideene bak det funksjonelle designet har vokst fram gjennom mange års aktivt båtliv, der ikke minst et moment alltid har vært sentralt: masse uteplass. Det mest iøyenfallende ved nær sagt enhver Ibiza-båt er den romslige uteplassen, og skrog og kraft med kapasitet til å løfte, flytte og glede mange personer.

Den linjeføringen som preger Ibiza-båtene i dag, er godt begrunnet i en etablert Ibiza-filosofi. Ingen design for designens skyld, men for å støtte funksjoner knyttet til trygge, komfortable og spennende opplevelser på sjøen.

 

30 ÅRS BEFESTELSE AV ET VAREMERKE

Ibiza-båtene har gjennom mer enn to tiår levert stabil, høy kvalitet med høyt sikkerhets- og utstyrsnivå, kombinert med respektable ytelser. Belønningen for dette er jevn vekst og betydelige andeler i markedet.

Da den første Ibiza-båten stod klar i 1991, lå det nok både konkurranseinstinkter og ambisjoner bak. Men det er ikke enkelt å spå 30 år fram i tid. Om så ville man kanskje valgt et norskere navn. Uansett, for de som ikke visste det; Ibiza er blant de mest norske båtene i markedet. Utviklet og bygget av båtfolk og håndverkere i Arendal.

 

30 ÅR I TAKT MED BÅTLIVET

Båtfolk finner seg vel til rette i en Ibiza. Her kjenner de igjen mye av egne erfaringer. Alt fra sklisikre dørker til sikkerhetsdetaljer i rustfritt som er plassert og utformet for å tåle røff bruk over lang tid. De ser at båtliv og sjømannskap er bygget inn i båtene.

Selv om Ibiza-båtene naturligvis er iøyenefallende nok, er det funksjonalitet og begrunnelser fra bruk som har vært førende for utviklingen av produktene.

For mange er det å eie en Ibiza et verdivalg. Selv om den over tid også kan vise seg å være en økonomisk investering, koster det å drifte og ta vare på en båt. Velger du å eie en Ibiza, er vi opptatt av at også den får et godt liv. Til gjengjeld belønnes du med markedets høyeste annenhåndsverdier.

Og flotte, ramsalte og solfylte opplevelser i mange, mange år framover.

 

30 ÅR MED APPELL TIL FORNUFT OG FØLELSER

Ibiza-konseptet appellerer til både fornuft og følelse. Litt sjarmerende villskap, men likevel mer enn nok fornuft til at familiens praktisk tenkende lar seg begeistre.

I en Ibiza-båt kan du lett få plass til en barnevogn på dørken, du kan til og med enkelt få den ombord.

Men du kan også skjære vannspeilet i rundt 50 knop. Selv om Ibiza-båtene godt kler en champagnekjøler eller har god plass til både en og flere golfbager, lar de seg utmerket spyles rene for fiskeblod.

Hvilken Ibiza-modell som passer for deg og dine må bli ditt valg. Men du skal vite at alle Ibiza båtene er konstruert, skrudd og limt sammen etter de samme strenge kvalitetskrav.